Ultimele Comentarii

gradinite bucuresti, gradinite particulare

Sustinem

Gradinite Bucuresti
gradinite bucuresti
gradinite bucuresti
Gradinite Bucuresti
Gradinite Bucuresti
Gradinite Bucuresti
Gradinite Bucuresti, Gradinite Particulare
Expansiunea gradinitelor particulare! PDF Imprimare Email
( 1 Vot )
Duminică, 02 Octombrie 2011 10:35
Gradinite Bucuresti Particulare

 

Expansiunea gradinitelor particulare! S-a dublat numarul copiilor care frecventeaza astfel de unitati
Aglomeraţia pe locurile de la stat, dar şi condiţiile jalnice din unele grădiniţe au favorizat dezvoltarea grădiniţelor private. Din 2004 şi până astăzi numărul grădiniţelor particulare şi al copiilor care le frecventează s-a dublat.

 

 

Cine nu ar visa pentru copilul lui o grupă de grădiniţă cu 10-15 copii, în care educatoarele să se concentreze pe studiul individual cu fiecare copil, şi în care somnul micuţilor să fie liniştit şi în încăperi aerisite. Din păcate, acest vis nu se poate îndeplini în acest moment decât la grădiniţele private.

Părinţii copiilor din Galaţi au realizat şi ei acest lucru şi au început să-şi reorienteze juniorii către acestea, chiar şi în condiţiile în care tarifele sunt de multe ori piperate.

Expasiunea grădiniţelor private a început în ultimii 2-3 ani. Dacă în 2004 în judeţul Galaţi funcţionau şapte grădiniţe private, acum sunt 14. Cu precizarea că una dintre ele -"Lumea Copiilor" - va rămâne, cel mai probabil, fără autorizaţie deoarece nu a şcolarizat copii de câţiva ani buni. Numai în acest an au apărut două grădiniţe noi - Alexuţă şi Benthal.

Dacă în 2004 erau înscrişi la grădiniţele particulare 300 de copii, pentru anul şcolar care tocmai a început avem 600. Sunt grădiniţe care au şi câte 100 de copii fiecare - vorbim aici despre Piticot şi Nanny.

"Cum reuşim să supravieţuim şi chiar să ne creştem numărul de copii? Prin seriozitatea de care dăm dovadă şi păstrând calitatea serviciilor la aceleaşi tarife. N-am redus cheltuielile din zonele principale - igienă şi educaţie - şi am păstrat aceeaşi atmosferă de mare familie", spune Oana Grosu, administratorul afacerii de la Grădiniţa Nanny.

Şi cei de la grădiniţele de stat, unde sunt înscrişi aproape 17.000 de copii, se străduie să ţină ştacheta sus la toate cerinţele. Din păcate, marea problemă de aici este aglomeraţia. Sunt grădiniţe care au şi 35-40 de copii în grupă, ceea ce face ca procesul educaţional să se desfăşoare cu dificultate.

"Gândiţi-vă că într-o grupă cu 40 de copii, o educatoare poate acorda într-o oră maxim un minut, un minut şi jumătate fiecărui copil. Ce poţi să-i spui, cum să-l înveţi ceva pe copil în acel minut. De aceea, cu siguranţă mesajele transmise de educatori sunt generale şi în felul acesta lucrul individual dispare", spune Marius Dragnea, părintele unui copil de la o grădiniţă de stat din centrul oraşului.

Soluţia? Probabil că dacă ar exista finanţarea "per elev" şi în sistemul preşcolar, aşa cum este în învăţământul primar, gimnazial şi liceal, atunci mulţi părinţi şi-ar permite să-şi ducă juniorii la grădinţele private. Până atunci, aceştia sunt nevoiţi să scoată din buzunare taxe cuprinse între 800 şi 1.000 de lei pentru a-şi ţine copiii în clase aerisite, şi la propriu, dar mai ales la figurat!

Citeste mai mult pe: ListaGradinite.ro

Sursa: adevarul.roTrimite aceasta pagina mai departe...
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis
Ultima actualizare în Vineri, 07 Octombrie 2011 10:37
 

Adaugă comentariu

Mesajele de reclama ale gradinitelor vor fi sterse automat !
Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!


Codul de securitate
Actualizează

gradinita bucuresti, gradinite bucuresti
Gradinite Bucuresti
Talente de Nazdravani
gradinite bucuresti, gradinite particulare
gradinite bucuresti, gradinite particulare
gradinite bucuresti, gradinite particulare
listagradinite gradinite bucuresti

Continutul acestui site nu poate fi reprodus, integral sau partial, fara acordul scris al GradiniteBucuresti.com. Incalcarea prevederilor copyrightului este reglementata de Legea nr.8/1996. Informatiile de pe site au caracter orientativ si neoficial. Nici o raspundere nu este asumata de www.GradiniteBucuresti.com cu privire la: valabilitatea si corectitudinea informatiilor de pe site, acreditarea / abilitarea / recunoasterea institutiilor prezentate. Va rugam a verifica / contacta institutiile (sau organizatiile corespunzatoare) si alte surse corespunzatoare pentru informatii corecte si valabile.