Ultimele Comentarii

gradinite bucuresti, gradinite particulare

Sustinem

Gradinite Bucuresti
gradinite bucuresti
gradinite bucuresti
Gradinite Bucuresti
Gradinite Bucuresti
Gradinite Bucuresti
Gradinite Bucuresti, Gradinite Particulare
Gradinite in case vechi pentru copiii din Marginea, judetul Suceava PDF Imprimare Email
( 1 Vot )
Marţi, 25 Octombrie 2011 14:52
Gradinite Bucuresti Particulare

Gradinite in case vechi pentru copiii din Marginea, judetul Suceava
Sute de preşcolari învaţă în unităţi de învăţământ deschise în gospodăriile sătenilor. Camerele sunt mici, cu tavane joase, iar toaleta în curte. Singurul spaţiu modern are program scurt

 

Copiii preşcolari din Marginea, localitate suceveană cu  peste 9.000 de locuitori, învaţă în case bătrâneşti cu cerdac şi toaleta în curte. Una din grădiniţe funcţionează într-o anexă a curţii Mariei Bodnărescu încă din 1992. Cele două încăperi, cu trecere din una în alta, au tavanele joase şi ferestre mici, iar dotările sunt vechi. Aici învaţă peste 20 de preşcolari, educatoare fiind Viorica Bodnărescu, nimeni alta decât fiica proprietarei. „De când eram eu la liceu, la noi în curte este grădiniţă. M-am obişnuit. E mai greu cu spaţiul, că suntem înghesuiţi, dar nu avem ce face“, a spus educatoarea.Căldură de la plită

Grădiniţa Sat Nou este o altă unitate de învăţământ preşcolar din Marginea care funcţionează într-o casă particulară închiriată. Micuţii se înghesuie  într-o cameră, de fapt bucătăria de vară a gospodăriei, iar locul de joacă este curtea proprietarului. Pe timp de iarnă, căldura este asigurată de o plită de tuci, veche de când lumea. O a treia unitate, cunoscută ca Grădiniţa de la Toloacă, e o casă cu pridvor de pe vremea bunicilor.

27 de copii învaţă aici, iar educatoarea Rodica Velniceri spune că s-a obişnuit cu aceast spaţiu. Cei mai mulţi copii din sat învaţă în fosta casă de naşteri din localitate, transformată apoi în Casă Parohială. De aproape 35 de ani, această clădire a fost transformată în grădiniţă, iar aici vin zilnic câteva sute de copii. „Din 1977, această Casă Parohială este luată în chirie şi funcţionează ca grădiniţă. Plătim lunar chirie de aproape 500 de lei“, a precizat Cornelia Hrişcă, directoarea grădiniţelor din localitatea Marginea.

Dumitru Lungu, primarul din Marginea, recunoaşte că situaţia grădiniţelor este una „ruşinoasă“, dar se scuză că nu are bani pentru a construi clădiri moderne.
Din luna septembrie a acestui an a fost deschisă o grădiniţă la standarde civilizate, dar programul nu este pe placul părinţilor. Adulţii preferă să bată zilnic câte 20 de kilometri pentru a-şi duce copiii la grădiniţele din Rădăuţi.

„Foarte mulţi părinţi din Marginea îşi duc copiii la grădiniţă în Rădăuţi fiindcă au nevoie de una cu program prelungit“, a declarat Cornelia Hricşă, directoarea grădiniţei inaugurată în acest an în localitatea Marginea. Pentru a remedia această deficienţă, Cornelia Hrişcă a promis că va face demersuri să transforme grădiniţa în unitate de învăţământ cu program prelungit

 

Citeste mai mult pe: ListaGradinite.ro

Sursa: adevarul.roTrimite aceasta pagina mai departe...
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis
Ultima actualizare în Miercuri, 07 Decembrie 2011 16:13
 

Adaugă comentariu

Mesajele de reclama ale gradinitelor vor fi sterse automat !
Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!


Codul de securitate
Actualizează

gradinita bucuresti, gradinite bucuresti
Gradinite Bucuresti
Talente de Nazdravani
gradinite bucuresti, gradinite particulare
gradinite bucuresti, gradinite particulare
gradinite bucuresti, gradinite particulare
listagradinite gradinite bucuresti

Continutul acestui site nu poate fi reprodus, integral sau partial, fara acordul scris al GradiniteBucuresti.com. Incalcarea prevederilor copyrightului este reglementata de Legea nr.8/1996. Informatiile de pe site au caracter orientativ si neoficial. Nici o raspundere nu este asumata de www.GradiniteBucuresti.com cu privire la: valabilitatea si corectitudinea informatiilor de pe site, acreditarea / abilitarea / recunoasterea institutiilor prezentate. Va rugam a verifica / contacta institutiile (sau organizatiile corespunzatoare) si alte surse corespunzatoare pentru informatii corecte si valabile.