Ultimele Comentarii

gradinite bucuresti, gradinite particulare

Sustinem

Gradinite Bucuresti
gradinite bucuresti
gradinite bucuresti
Gradinite Bucuresti
Gradinite Bucuresti
Gradinite Bucuresti
Gradinite Bucuresti, Gradinite Particulare
Parintii romani subestimeaza experientele negative ale copiilor lor pe internet PDF Imprimare Email
( 0 Voturi )
Miercuri, 24 Octombrie 2012 20:08
Gradinite Bucuresti Particulare
EU Kids Online a publicat recent un raport privind diferentele nationale la nivel European in materie de siguranta online a copiilor, bazat pe o ancheta cu 25.000 de copii si parinti din 25 de tari europene. Conform acestuia, doar 7% dintre parintii Romani au cunostinta despre experientele negative ale copiilor lor in mediul online.

Siguranta copiilor in mediul online a fost, este si va fi considerata un subiect de mare interes la nivel European; drept urmare, Comisia Europeana urmeaza sa realizeze o discutie cu reprezentantii tarilor europene in materie de siguranta online despre modalitatile si posibilitatile de imbunatatire a acesteia pentru copii. Se vor discuta de asemenea si rezultatele celui mai nou studiu EU Kids Online care situeaza Romania ca fiind una dintre tarile cu probleme in ceea ce priveste relatia dintre copii si parinti cand vine orba de cunostinte despre noile tehnologii si Internet.

Parintii romani subestimeaza problemele copiilor pe Internet

Una dintre concluziile cele mai puternice este aceea ca parintii romani nu au cunostinta de experientele neplacute ale copiilor lor in mediul online. Fie ca este vorba de ingnoranta, lipsa de interes sau de orinta de a poza in parinte model ce neaga faptul ca si copilului lui i se poate intampla ceva rau pe nternet, parintii romani se prezinta ca fiind printre cei mai nestiutori dintre tarile Uniunii Europene, comenteaza dr. Monica Barbovschi, cercetator asociat al Institutului de Sociologie al Academiei Romane.

Romania: copiii sunt cu mult înaintea adultilor în ce privește utilizarea internetului

O alta concluzie foarte ingrijoratoare pentru parintii si profesorii din Romania este faptul ca tinerii si opiii sunt cu mult mai avansati in ceea ce priveste cunostintele despre noile tehnologii mobile si Internet decat adultii care ii indruma sau ii supravegheaza. De asemenea numarul copiilor si tinerilor are detin un smartphone cu acces liber si nesupravegheat la Internet este din ce in ce mai mare.

Masurile care se cer a fi luate urgent ii privesc atat pe parinti cat si pe profesori

Parintii trebuie sa deprinda competente digitale si noi strategii de mediere impuse de cresterea accesului privat la internet al copiilor lor: comunicarea deschisa si invatarea/ explorarea impreuna online sunt printre strategiile de success care ii pot face pe parinti sa ia parte la activitatile pe internet ale copiilor.
Profesorii trebuie sa fie mult mai implicati in siguranta elevilor lor, mai ales in ce priveste hartuirea offline (bullying) a copiilor de catre alti copii; dupa cum arata rezultatele, aceasta hartuire offline este strans legata de cea online (cyber-bullying).
Alte rezultate ingrijoratoare pentru Romania
27% dintre copiii romani de 11 - 16 ani au accesat pagini web cu continut periculos, cum ar fi site-uri care promoveaza ura rasiala sau suicidul (media europeana - 21%). 20% dintre fetele cu varsta intre 14-16 ani au accesat pagini web care promoveaza anorexia si bulimia.

Puteti accesa raportul complet la adresa: http://www.sigur.info/eu-kids-online-national-perspectives.html


Trimite aceasta pagina mai departe...
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis
 

Adaugă comentariu

Mesajele de reclama ale gradinitelor vor fi sterse automat !
Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!


Codul de securitate
Actualizează

gradinita bucuresti, gradinite bucuresti
Gradinite Bucuresti
Talente de Nazdravani
gradinite bucuresti, gradinite particulare
gradinite bucuresti, gradinite particulare
gradinite bucuresti, gradinite particulare
listagradinite gradinite bucuresti

Continutul acestui site nu poate fi reprodus, integral sau partial, fara acordul scris al GradiniteBucuresti.com. Incalcarea prevederilor copyrightului este reglementata de Legea nr.8/1996. Informatiile de pe site au caracter orientativ si neoficial. Nici o raspundere nu este asumata de www.GradiniteBucuresti.com cu privire la: valabilitatea si corectitudinea informatiilor de pe site, acreditarea / abilitarea / recunoasterea institutiilor prezentate. Va rugam a verifica / contacta institutiile (sau organizatiile corespunzatoare) si alte surse corespunzatoare pentru informatii corecte si valabile.