Ultimele Comentarii

gradinite bucuresti, gradinite particulare

Sustinem

Gradinite Bucuresti
gradinite bucuresti
gradinite bucuresti
Gradinite Bucuresti
Gradinite Bucuresti
Gradinite Bucuresti
Gradinite Bucuresti, Gradinite Particulare
Zeci de scoli si gradinite din Olt functioneaza fara autorizatie sanitara PDF Imprimare Email
( 0 Voturi )
Luni, 17 Septembrie 2012 10:10
Gradinite Bucuresti Particulare

Fără sursă de apă proprie, mobilier adecvat, grupuri sanitare corespunzătoare sau gard, multe şcoli şi grădiniţe din judeţul nostru îşi deschid în fiecare an porţile pentru micuţii preşcolari sau elevi. Unităţile de învăţământ aflate în condiţiile respective sunt un adevărat pericol pentru sănătatea copiilor, însă în lipsa fondurilor necesare administraţiile locale sunt neputincioase, iar situaţia se perpetuează în fiecare an.

Din cele 599 de unităţi şcolare pe care le are reţeaua şcolară olteană în noul an şcolar, doar 387 sunt autorizate sanitar. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică spun că motivele pentru care şcolile oltene nu obţin autorizaţiile sunt aceleaşi în fiecare an: lipsa sursei proprii de apă potabilă, lipsa sistemului de canalizare sau a gardului împrejmuitor.
„De comun acord cu IŞJ, reţeaua noastră are acum 599 de unităţi şcolare, din care sunt autorizate 387, 212 fiind neautorizate sanitar; din cele neautorizate, 184 sunt respinse, iar 28 nu au solicitat autorizaţie. În acest an se remarcă o scădere a unităţilor şcolare care nu au solicitat DSP autorizaţie sanitară de funcţionare, şi a crescut numărul de unităţi şcolare respinse în urma evaluării făcute şi a deficienţelor constatate”, a spus medicul Magdalena Stegaru, din cadrul compartimentului Igienă Şcolară DSP, la şedinţa Colegiului Prefectural de la sfârşitul săptămânii trecute.


„Motivele neautorizării unităţilor de învăţământ sunt cele pe care le constatăm de fiecare dată, adică lipsa sursei proprii de apă potabilă, şi aici aş preciza că dacă unitatea nu are sursă de apă, nu are autorizaţie, iar acesta poate fi un motiv unic de respingere. În alte cazuri se poate întâmpla ca apa să nu fie potabilă, şi mai sunt şi alte condiţii care nu sunt îndeplinite: mobilier şcolar degradat sau neadaptat ca dimensiuni la vârsta tinerilor aflaţi în pregătire, iluminat natural sau artificial necorespunzător, grupuri sanitare necorespunzătoare, lipsa unui sistem de canalizare necorespunzător, şi gard împrejmuitor incomplet sau inexistent”, a adăugat aceasta. Mai mult decât atât, dacă până în 2009, evaluarea unităţilor de învăţământ era făcută anual de DSP, un ordin al Ministerului Sănătăţii a dat posibilitatea şcolilor să obţină autorizaţia sanitară doar în baza unei declaraţii pe propria răspundere, autorizaţie cu termen de valabilitate nelimitat atâta timp cât nu se schimbă structura funcţională a şcolii. În opinia medicului Stegaru, acest lucru reprezintă o problemă, şi ordinul ar trebui să fie reanalizat de reprezentanţii Ministerului, astfel încât evaluarea să fie făcută din nou în fiecare an.


„O problemă este acordarea acestei autorizaţii de funcţionare pe declaraţie pe propria răspundere; din experienţa pe care o avem, această autorizaţie are termen de valabilitate nelimitat, atâta timp cât nu se schimbă structura funcţională a şcolii, iar  asta înseamnă că ne bazăm pe buna credinţă a directorilor unităţilor de învăţământ, care au obligaţia să ne anunţe în cazul oricărei modificări care se produce. Noi am constatat din anii anteriori, că, din păcate, există probleme care, de la an la an, duc la o neconformare cu aceste exigenţe. Propunerea mea e să se revină la evaluarea anuală, ţinând cont de riscul pe care îl prezintă pentru sănătatea copiilor noştri”, a conchis aceasta.

Citeste mai mult pe: ListaGradinite.ro

Sursa: evenimentdeolt.ro

 Trimite aceasta pagina mai departe...
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis
 

Adaugă comentariu

Mesajele de reclama ale gradinitelor vor fi sterse automat !
Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!


Codul de securitate
Actualizează

gradinita bucuresti, gradinite bucuresti
Gradinite Bucuresti
Talente de Nazdravani
gradinite bucuresti, gradinite particulare
gradinite bucuresti, gradinite particulare
gradinite bucuresti, gradinite particulare
listagradinite gradinite bucuresti

Continutul acestui site nu poate fi reprodus, integral sau partial, fara acordul scris al GradiniteBucuresti.com. Incalcarea prevederilor copyrightului este reglementata de Legea nr.8/1996. Informatiile de pe site au caracter orientativ si neoficial. Nici o raspundere nu este asumata de www.GradiniteBucuresti.com cu privire la: valabilitatea si corectitudinea informatiilor de pe site, acreditarea / abilitarea / recunoasterea institutiilor prezentate. Va rugam a verifica / contacta institutiile (sau organizatiile corespunzatoare) si alte surse corespunzatoare pentru informatii corecte si valabile.