Ultimele Comentarii

gradinite bucuresti, gradinite particulare

Sustinem

Gradinite Bucuresti
gradinite bucuresti
gradinite bucuresti
Gradinite Bucuresti
Gradinite Bucuresti
Gradinite Bucuresti
Gradinite Bucuresti, Gradinite Particulare
Plastilina si lut pentru o joaca creativa la scoala si acasa PDF Imprimare Email
( 0 Voturi )
Joi, 23 Octombrie 2014 19:43
Gradinite Bucuresti Particulare

Joaca. Un cuvant pe care il asociem, inevitabil, cu copilaria. O activitate care ar trebui sa hraneasca creativitatea naturala a copiilor. Cu toate acestea, in ziua de azi, o epoca a gadgeturilor, jocurilor video si asa mai departe, joaca nu mai este ce era odata. Ea alimenteaza o gandire unidimensionala. Asa cum este adesea cazul, un copil primeste un cadou de la parintii lui: cea mai noua jucarie prefabricata din magazin.

Poate ca este ultimul super erou sau un animal haios pe care l-a vazut intr-un film, intr-un desen animat sau un joc video pe care il iubeste. Asa ca il scoate din cutie si incepe sa se “joace” cu el. Numai ca aceasta nu este joaca, ci o reproducere a acelui show. Cel mic foloseste povestea altcuiva, nu creeaza el una proprie. Daca mai este nevoie sa spunem, asta nu incurajeaza deloc creativitatea si este felul in care lumea functioneaza zilele acestea.

Din fericire pentru copiii dvs., exista o alternativa, una pe care scoala si familia o pot folosi pentru a incuraja joaca creativa. Folosind acelasi exemplu, sa presupunem ca ii oferim copilului cateva creioane colorate si un caiet de desen, niste plastilina sau lut. El are acum posibilitati nelimitate de a-si exprima creativitatea, iar imaginatia sa va zburda fara inhibitii. Este o gandire multidimensionala, prin care copiii pot literalmente sa isi construiasca lumea, si sa o imbunatateasca adaugand (sau modeland, in cazul plastilinei / lutului) personaje care o locuiesc. Ei sunt incurajati sa fie inventivi, sa isi foloseasca mintea dar si mainile, sa faca legaturi pe care apoi sa le transforme in ceva care poate fi vazut si simtit.

Citeste mai departe pe www.inspe.ro


Trimite aceasta pagina mai departe...
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis
Ultima actualizare în Joi, 23 Octombrie 2014 19:49
 

Adaugă comentariu

Mesajele de reclama ale gradinitelor vor fi sterse automat !
Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!


Codul de securitate
Actualizează

gradinita bucuresti, gradinite bucuresti
Gradinite Bucuresti
Talente de Nazdravani
gradinite bucuresti, gradinite particulare
gradinite bucuresti, gradinite particulare
gradinite bucuresti, gradinite particulare
listagradinite gradinite bucuresti

Continutul acestui site nu poate fi reprodus, integral sau partial, fara acordul scris al GradiniteBucuresti.com. Incalcarea prevederilor copyrightului este reglementata de Legea nr.8/1996. Informatiile de pe site au caracter orientativ si neoficial. Nici o raspundere nu este asumata de www.GradiniteBucuresti.com cu privire la: valabilitatea si corectitudinea informatiilor de pe site, acreditarea / abilitarea / recunoasterea institutiilor prezentate. Va rugam a verifica / contacta institutiile (sau organizatiile corespunzatoare) si alte surse corespunzatoare pentru informatii corecte si valabile.