Ultimele Comentarii

gradinite bucuresti, gradinite particulare

Sustinem

Gradinite Bucuresti
gradinite bucuresti
gradinite bucuresti
Gradinite Bucuresti
Gradinite Bucuresti
Gradinite Bucuresti
Gradinite Bucuresti, Gradinite Particulare
Are nevoie de 3.000 de euro pe luna pentru a trai PDF Imprimare Email
( 0 Voturi )
Vineri, 22 Februarie 2013 13:14
Gradinite Bucuresti Particulare

Doi părinţi din comuna olteană Traian trăiesc o adevărată dramă după ce fiica lor în vârstă de numai opt luni a fost diagnosticată cu tirozinemie, o boală ereditară incurabilă a ficatului, extrem de rară. Vestea a fost şi mai devastatoare, având în vedere că în urmă cu nici doi ani, aceştia au mai pierdut un fiu din cauza aceleiaşi boli. Diferenţa este că de această dată, afecţiunea a fost depistată la timp şi fetiţa poate rămâne în viaţă dacă urmează o medicaţie specială şi un regim alimentar sever.

Potrivit spuselor părinţilor micuţei Carina Gabriela Cimpoieru, în ţara noastră mai există un singur caz de tirozinemie, la o fetiţă din Piteşti. Chiar dacă de această dată afecţiunea a fost depistată la timp, părinţii sunt supuşi la un efort financiar peste posibilităţile lor. Lunar, micuţa are nevoie de medicamente care se găsesc numai în străinătate şi care se ridică la o valoare de trei mii de euro.

„Sunt cinci luni de când am fost informaţi de acest diagnostic, timp în care, cu sprijinul unor fundaţii şi al spitalelor, am reuşit să asigurăm necesarul de medicamente. Boala este ereditară şi ni s-a spus că a fost transmisă de acum şapte generaţii, nu ştiu cum este posibil aşa ceva. Am solicitat un sprijin din partea Casei de Asigurări de Sănătate şi ni s-a spus că este posibil să ni se aloce banii necesari din luna aprilie. Acest sprijin este unul crucial pentru noi, pentru că nu putem strânge aceşti bani lunar, nu ştiu nici până în aprilie cum vom reuşi să îi obţinem”, declară Marius Teodor Cimpoieru, tatăl Carinei.

„Boala poate fi stăpânită, dar nu o să dispară”

Medicul pediatru Ana Maria Paraschivescu din cadrul Institutului pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului „Alfred Rusescu” din Bucureşti care se îngrijeşte de sănătatea Carinei confirmă faptul că medicamentele din străinătate vor prelungi viaţa micuţei, însă afecţiunea va rămâne pe tot parcursul acesteia.

„Tirozinemia este o afecţiune extrem de rară care constă într-un deficit de enzime, lucru care poate duce la ciroză, însă boala va rămâne pe tot parcursul vieţii. Nu este exclus ca la un moment dat să fie nevoie de un transplant de ficat. Medicamentele necesare în acest caz sunt fabricate în străinătate, iar hrana pe care are voie să o consume este achiziţionată tot din afara ţării, fiind una specială”, declară dr. Paraschivescu.

„Dacă pe frăţiorul ei nu l-am putut salva, măcar să o ţinem în viaţă pe Carina”

Lovitura primită de către familia Carinei în urmă cu doi ani, când primul născut s-a stins din viaţă din cauza aceleiaşi boli nemiloase s-ar putea repeta fără un sprijin din partea semenilor. Fără dieta şi medicamentele necesare, viaţa fetiţei este în pericol.


„De ce ne-a fost frică nu am scăpat. Chiar dacă fetiţa nu prezenta nici un simptom care să ne dea de bănuit că ar putea suferi de boala din cauza căreia a murit şi frăţiorul ei, analizele realizate la vârsta de trei luni au scos la iveală lucrul de care ne temeam cel mai mult: tirozinemia. Dacă pe frăţiorul ei nu l-am putut salva, măcar să o ţinem în viaţă pe Carina, având în vedere că boala a fost depistată în stadiu incipient. Cu băieţelul am mers şi în Viena, însă boala a fost depistată mult prea târziu, acum mai avem o şansă la care nu vrem să renunţăm. Carina este singurul nostru copil şi credem într-o minune. Eu şi soţia mea nu vrem să mai trecem prin aceleaşi clipe de coşmar cu care am avut de-a face în urmă cu nici doi ani. Cum am găsit până acum înţelegere la semenii noştri pentru a putea procura medicamentele şi hrana, sper că vom reuşi la fel mai departe. Nu vrem să concepem o altă versiune a lucrurilor”, mai spune tatăl micuţei.

O asociaţie din Balş luptă pentru sprijinul fetiţei

Asociaţia umanitară „Zâmbiţi, copii” din Balş nu a rămas indiferentă la problema Carinei.

„Am fost contactaţi de către părinţii micuţei, care ne-au cerut ajutorul pentru problema cu care se confruntă. Pentru început am căutat să mediatizăm cazul pe orice cale, în speranţa că vom găsi persoane care pot contribui la această luptă pentru supravieţuire cu care se confruntă Carina încă de la o vârstă mult prea fragedă. Ţinem în permanenţă legătura cu părinţii pentru a fi la curent cu toate noutăţile şi vom face tot ce ne stă în putinţă pentru a salva viaţa acestei fetiţe. Nu vrem să risipim încrederea pe care părinţii fetei şi-au pus-o în noi”, declară Camelia Trăistaru, reprezentant al asociaţiei „Zâmbiţi, copii”.

Ce este tirozinemia

Tirozinemia este o boală ereditară care constă într-un nivel anormal de ridicat al unui aminoacid în sânge numit tirozină. Efectele bolii pot fi ciroza hepatică, rahitismul evoluat, fragilitatea oaselor şi simptomul renal. Aceasta este o boală incurabilă foarte gravă a ficatului care necesită tratament special pe tot parcursul vieţii. În condiţiile în care nu este depistată la timp, poate provoca decesul celui care o poartă.


Ajut-o pe Carina!
Cei care vor şi pot să sprijine lupta pentru supravieţuire a Carinei pot dona lei în contul următor deschis la BCR pe numele tatălui micuţei, Marius Teodor Cimpoieru: RO56RNCB0083004653870001

Sursa: gazetanoua.ro


Trimite aceasta pagina mai departe...
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis
 

Adaugă comentariu

Mesajele de reclama ale gradinitelor vor fi sterse automat !
Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!


Codul de securitate
Actualizează

gradinita bucuresti, gradinite bucuresti
Gradinite Bucuresti
Talente de Nazdravani
gradinite bucuresti, gradinite particulare
gradinite bucuresti, gradinite particulare
gradinite bucuresti, gradinite particulare
listagradinite gradinite bucuresti

Continutul acestui site nu poate fi reprodus, integral sau partial, fara acordul scris al GradiniteBucuresti.com. Incalcarea prevederilor copyrightului este reglementata de Legea nr.8/1996. Informatiile de pe site au caracter orientativ si neoficial. Nici o raspundere nu este asumata de www.GradiniteBucuresti.com cu privire la: valabilitatea si corectitudinea informatiilor de pe site, acreditarea / abilitarea / recunoasterea institutiilor prezentate. Va rugam a verifica / contacta institutiile (sau organizatiile corespunzatoare) si alte surse corespunzatoare pentru informatii corecte si valabile.