Ultimele Comentarii

gradinite bucuresti, gradinite particulare

Sustinem

Gradinite Bucuresti
gradinite bucuresti
gradinite bucuresti
Gradinite Bucuresti
Gradinite Bucuresti
Gradinite Bucuresti
Gradinite Bucuresti, Gradinite Particulare
Boala il tine in casa si l-a indepartat de prieteni PDF Imprimare Email
( 1 Vot )
Marţi, 11 Octombrie 2011 11:04
Gradinite Bucuresti Particulare

Boala il tine in casă si l-a indepartat de prieteni
După cinci operaţii, copilul trebuie să ajungă în străinătate

"Lacrimi, neputinţă, durere şi spe­ranţă." Aşa şi-a intitulat femeia mailul pe care ni l-a trimis şi în care a spus cu tristeţe povestea chinuitoare a lui Cristian (foto), fiul ei de 6 ani. Încă de la naştere, proaspăta mămică a pri­mit vestea că băiatul ei mult aşteptat este bolnav. La început, nici medicii nu au reuşit să-i pună cu precizie dia­g­nosticul. "O malformaţie conge­nitală, asta e tot ce ni s-a spus. Nu ştiam ce înseamnă şi atunci nu ne-am dat seama că băiatul nostru va avea de tras atât de mult pentru a-şi salva viaţa. Am avut sarcină urmărită, mi-am făcut toate analizele la timp, medicul mă asigura că totul decurge bine", povesteşte mama, Liana Pletoiu, şi-şi aminteşte zilele, lunile petrecute în spital, la căpătâiul fiului ei. Cristian a trecut prin cinci operaţii. Prima, când avea doar o lună de zile.La Spitalul "Bagsadar-Arseni" a ajuns la numai câteva ore de la naştere. Medicii i-au spus că cel mic suferă de meningocel lombasocrat. "Coloana nu s-a închis şi deasupra funduleţului s-a acumulat lichid care a urcat cu rapiditate la cap", explică mama. "A fost operat de hidrocefalie, moment în care i s-a implantat un shunt. Îi mulţumim lui Dumnezeu că nu au fost complicaţii, multe organisme nu acceptă dispo­zitivul, dar la Cristi a fost ca şi cum nici nu îl avea. Ne-am bucurat mult." Vocea mamei tremură. Ştie însă că Cel de Sus îi ocroşte copilul, deşi trupul lui mic şi firav a fost bombardat şi de alte afecţiuni: strabism convergent, picioruşele aduse spre interior şi, cea mai gravă, incontinenţă urinară şi fecală. A fost operat la cap, la coloană, dar şi de hernie de disc din pricina plânsului sfâşietor pe care cel mic îl avea încă din primele zile de la naştere. Operaţia de la coloană, pe care a avut-o când abia împlinise trei luni, pentru a rezolva meningocelul lombasocrat, i-a lăsat nu­meroase sechele. Copilul are nevoie urgentă de operaţie la ambii ochi, iar pentru picioare, este nevoit să facă recuperare medicală, kinetote­rapie la centrele de specialitate. "Avem o groază de datorii şi nu ştim cum să facem ca să suplinim terapia făcută de către oameni pregătiţi." Copilul a încercat să poarte încălţăminte ortopedică, dar "medicii ne-au spus că mai rău îi fa­cem şi că cel mai bine ar fi să poarte în­călţămintea invers. A reuşit, aşa, cu greu, să meargă singur. Ne-am bucurat mult, mai ales că în cazul mul­tor copii efectul major al me­nin­gocelului este paralizia", spune mama.

Problema majoră însă cu care se confruntă acum băiatul de grădiniţă este incontinenţa urinară şi fecală. Copilul este nevoit şi acum să poarte pampers. Mama îl vede zi de zi cum, din această cauză, Cristian se închide în el, nu mai iese la joacă cu copiii, iar la grădiniţă este tot mai retras. Educatoare cheamă, la rugămintea copilului, din ce în ce mai des, un membru al familiei să vină să îl ia acasă. În ţară, medicii s-au declarat neputincioşi. În Israel însă, specialiştii i-au spus mamei că îl aşteaptă pe Cristian pentru investigaţii şi intervenţie chirurgicală. Pentru a ajunge acolo însă familia trebuie să strângă bani mulţi. Numai o zi de spitalizare costă la clinica din Israel 1.000 de euro, iar o zi de hotel, peste 110 euro. Medicii au transmis familiei că cel mic ar trebui să stea în spital cel puţin 3 săptămâni. Singura şansă ca băiatul să îşi recapete zâmbetul şi pofta de viaţă stă în mânilor voastre, a oamenilor deschişi la suflet, care îi pot întinde o mână de ajutor copilului.

Donaţii
Pentru cei care vor să-l ajute pe Cristian, pe numele tatălui, Pletoiu Florin, la BRD, s-au deschis următoarele conturi:

 

  • în lei: RO08BRDE290SV36692062900
  • în euro: RO04 BRDE 290 SV36692142900

Pentru mai multe detalii, familia Pletoiu poate fi contactată la numărul de telefon: 0766.142.914.

Citeste mai mult pe: ListaGradinite.ro

Sursa: jurnalul.roTrimite aceasta pagina mai departe...
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis
Ultima actualizare în Marţi, 11 Octombrie 2011 11:12
 

Adaugă comentariu

Mesajele de reclama ale gradinitelor vor fi sterse automat !
Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!


Codul de securitate
Actualizează

gradinita bucuresti, gradinite bucuresti
Gradinite Bucuresti
Talente de Nazdravani
gradinite bucuresti, gradinite particulare
gradinite bucuresti, gradinite particulare
gradinite bucuresti, gradinite particulare
listagradinite gradinite bucuresti

Continutul acestui site nu poate fi reprodus, integral sau partial, fara acordul scris al GradiniteBucuresti.com. Incalcarea prevederilor copyrightului este reglementata de Legea nr.8/1996. Informatiile de pe site au caracter orientativ si neoficial. Nici o raspundere nu este asumata de www.GradiniteBucuresti.com cu privire la: valabilitatea si corectitudinea informatiilor de pe site, acreditarea / abilitarea / recunoasterea institutiilor prezentate. Va rugam a verifica / contacta institutiile (sau organizatiile corespunzatoare) si alte surse corespunzatoare pentru informatii corecte si valabile.