Ultimele Comentarii

gradinite bucuresti, gradinite particulare

Sustinem

Gradinite Bucuresti
gradinite bucuresti
gradinite bucuresti
Gradinite Bucuresti
Gradinite Bucuresti
Gradinite Bucuresti
Gradinite Bucuresti, Gradinite Particulare
Se schimba legea adoptiilor: copiii vor fi infiati mai repede PDF Imprimare Email
( 1 Vot )
Luni, 26 Septembrie 2011 17:24
Gradinite Bucuresti Particulare

Se schimba legea adoptiilor: copiii vor fi infiati mai repede
Procedura prin care trebuie să treacă orfanii pentru a fi declaraţi adoptabili va dura maximum un an. Rudele până la gradul patru vor fi doar înştiinţate de situaţia lor, nu convinse să-i înfieze.

Din februarie 2012, când va intra în vigoare noua lege a adopţiilor, copiii abandonaţi îşi vor găsi mai uşor familii. În prezent, în sistemul de protecţie există 67.000 de copii, iar mulţi dintre ei nu au fost adoptaţi din cauza procedurilor greoaie, a numărului mic de specialişti şi a indiferenţei unora dintre cei ce le decid soarta.

Bogdan Panait, secretar de stat la Oficiul Român pentru Adopţii (ORA), spune că, în prezent, se lucrează la modificări legislative care vor accelera procedura prin care un copil este declarat adoptabil.

Estimare: numărul adopţiilor va creşte cu 800

"Încercăm să reducem această perioadă la maximum un an", spune el. Panait precizează că va fi nevoie, în continuare, de consimţământul mamei, şi se vor căuta rudele până la gradul patru, însă fără a se depăşi perioada de un an. Mai mult, rudele nu vor mai fi convinse să înfieze, ci li se va face "o simplă sesizare".

"Cerem Direcţiilor de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului să ia toate măsurile pentru ca un copil care a stat un an în sistem, şi faţă de care părinţii sunt dezinteresaţi, să fie declarat adoptabil", spune Panait. Reprezentantul ORA precizează că, în medie, se fac anual circa 1.200 de adopţii, şi estimează că modificările legislative vor mări această cifră până la 2.000.

De ce înfiază românii?

O cercetare realizată de Facultatea de Sociologie a Universităţii Bucureşti, Oficiul Român pentru Adopţii şi UNICEF arată că 41% dintre adopţii au drept cauză infertilitatea cuplului, iar 10% din cei ce înfiază sunt asistenţi maternali.

Majoritatea celor care adoptă sunt familii (7 din 8 adoptatori), şi mai puţin persoane singure (1 din 8), nu au copii biologici, au 38-40 de ani şi un nivel de educaţie ridicat. Românii preferă copii de 0-3 ani, fără probleme de sănătate, ne-romi, care să nu fi fost instituţionalizaţi. Numai 1,2% dintre părinţii care au adoptat deja erau dispuşi să ia un copil cu probleme medicale.

"Cerem Direcţiilor de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului să ia toate măsurile pentru ca un copil care a stat un an în sistem, şi faţă de care părinţii sunt dezinteresaţi, să fie declarat adoptabil. “
BOGDAN PANAIT, Secretar de Stat, Oficiul Român pentru Adopţii

FĂRĂ REZOLVARE

Copiii pe care nu îi doreşte nimeni

Peste 65% dintre orfanii din România au peste 7 ani şi sunt greu adoptabili, pentru că românii preferă copiii foarte mici, fără boli, şi ne-romi.

Copilul greu adoptabil este cel aflat în cel puţin una din următoarele situaţii: are peste trei ani, provine din părinţi romi, are probleme emoţionale, boli cronice, dizabilităţi fizice şi/ sau mintale, a fost supus la diferite forme de abuz şi/ sau neglijare severă, are mai mulţi fraţi (potrivit principiilor protecţiei copilului, trebuie analizată posibilitatea plasării lor împreună).

În cazurile excepţionale, când aceşti copii sunt adoptaţi, ajung la familii de vârstă mai înaintată şi cu puţină educaţie.

Citeste mai mult pe: GradiniteBucuresti.com

Sursa: evz.roTrimite aceasta pagina mai departe...
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis
Tag-uri:
Ultima actualizare în Luni, 26 Septembrie 2011 17:29
 

Adaugă comentariu

Mesajele de reclama ale gradinitelor vor fi sterse automat !
Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!


Codul de securitate
Actualizează

gradinita bucuresti, gradinite bucuresti
Gradinite Bucuresti
Talente de Nazdravani
gradinite bucuresti, gradinite particulare
gradinite bucuresti, gradinite particulare
gradinite bucuresti, gradinite particulare
listagradinite gradinite bucuresti

Continutul acestui site nu poate fi reprodus, integral sau partial, fara acordul scris al GradiniteBucuresti.com. Incalcarea prevederilor copyrightului este reglementata de Legea nr.8/1996. Informatiile de pe site au caracter orientativ si neoficial. Nici o raspundere nu este asumata de www.GradiniteBucuresti.com cu privire la: valabilitatea si corectitudinea informatiilor de pe site, acreditarea / abilitarea / recunoasterea institutiilor prezentate. Va rugam a verifica / contacta institutiile (sau organizatiile corespunzatoare) si alte surse corespunzatoare pentru informatii corecte si valabile.